En Comú Podem va defensar ahir la derogació de la "llei Wert" perquè envaeix competències autonòmiques i està feta només amb "visió política", segons el número 2 de la candidatura per Girona, Joan Luengo. Pel que fa als estudis universitaris, va considerar que la fórmula de 3+2 no és la millor, ja que no garanteix l'accés públic i subvencionat dels estudiants al segon cicle. També va defensar que cal acabar amb les retallades que s'han aplicat en els darrers anys en l'àmbit universitari i que cal augmentar el nombre de beques.

Luengo va rebre ahir el suport d'alguns membres de la comunitat universitària gironina. El candidat d'En Comú Podem va recordar que les retallades en el món universitari han dificultat l'aplicació del Pla Bolonya, i també va opinar que cal un pacte d'educació transversal per tal que les lleis en aquest àmbit durin molt més i no es canviïn cada dos per tres. Luengo va criticar durament tota la política del PP en matèria d'educació. "Totes les lleis d'educació que ha fet el PP han estat per limitar l'accés a la universitat", va advertir.

Per la seva banda, Biel Jover va apuntar que el deute del Parc Científic i Tecnològic demostra que aquest va néixer a l'escalf de la bombolla immobiliària, però va advertir que la universitat està infradotada en personal i material, tot lamentant que la llei impedeixi contractar nous professors.