Regidor a l'Ajuntament de Figueres i conseller comarcal, professionalment Amelló es dedica al màrqueting i la comunicació per internet.

Per què ens tornem a trobar aquí, igual que fa mig any?

Nosaltres hem fet tot el possible per arribar a acords, però els altres partits han prioritzat les cadires i els càrrecs. No han estat per la feina d'arribar a acords ni el PP ni el PSOE ni Podem, que han mirat més pels partits que per les necessitats dels ciutadans. Nosaltres hem parlat amb tots, si s'han hagut de repetir eleccions, no ha sigut per Ciutadans.

I vostè, per què insisteix a voler anar al Senat, si el seu partit la considera una cambra inútil?

Perquè el sistema s'ha de canviar des de dins. Però el que volem realment és tancar el Senat i crear al seu lloc un Consell de Presidents Autonòmics, amb el vot ponderat. Això sí que seria una cambra de representació territorial. La nostra proposta és la supressió del Senat, igual que les Diputacions.

El veig com un cavall de Troia al Senat.

Per aconseguir aquesta reforma hi has d'entrar. No es pot esperar que el reformin el PP o el PSOE, que el fan servir per recompensar els serveis prestats, com en el recent cas de la Rita Barberà.

Fa mig any no va sortir elegit. Què li fa pensar que ara els resultats poden ser diferents?

No sé si seran diferents o no. Això és igual. Ara és el moment de la política en majúscules. Cal arribar a acords per dur a terme d'una vegada la segona transició, és a dir que s'han de posar els ciutadans per davant dels interessos dels partits. És hora dels grans acords polítics, de posar per davant els canvis a les cadires. Ha de venir una regeneració total en tots els àmbits: més transparència, rescatar la classe mitjana que tant ha patit, etc.

Les comarques de Girona estan abandonades pel govern?

Potser abandonades no, però cal dur a terme projectes prioritaris. Per exemple, el desdoblament de la N-II, que al PP ja li va bé no acabar mai, així cada quatre anys ho pot posar al seu programa electoral. O el corredor mediterrani, o la circumval·lació d'Olot...

I si acaba la legislatura en una cambra estrangera perquè Catalunya s'ha independitzat?

(Riu) Això no passarà. Jo vaig a defensar un projecte comú per a tot Espanya. Els que diuen que van a Madrid a desconnectar, no aportaran res ni a Espanya ni a Catalunya. Jo em sento espanyol, sí, però també català.