La candidata de Ciutadans al Congrés per Girona, Margarita Santo, va defensar ahir la necessitat de desdoblar la línia de tren fins a Puigcerdà, ja que, segons va recordar, es tracta d'una llarga ?reivindicació del territori. "La connexió, la connectivitat i l'accessibilitat comporten una millora del turisme i per tant de l'economia i per a la creació de llocs de treball", va assenyalar Santo.

Segons va indicar, "per a Ciutadans la prioritat és unir el territori, mentre que altres el que volen fer és desunir-lo". En aquest sentit, Santo va advocar per un acord entre totes les administracions per tal de poder desencallar aquesta infraestructura.

Durant la visita que va fer ahir a Puigcerdà, Santo va visitar l'estació de trens del municipi. "El desdoblament de la via és molt necessari perquè es millorarà el servei i les freqüències de pas dels trens", va indicar.

Actualment, la línia R3, que uneix Barcelona i Puigcerdà, té majoritàriament una sola via a partir de Montcada i Reixac. Això limita les possibilitats de millorar freqüències de pas, reduir temps de trajecte i recuperar el servei en cas d'incidència.