La cap de llista d'ERC a les comarques gironines, Teresa Jordà, ha carregat contra la política educativa que ha desplegat l'estat espanyol durant el darrer mandat. La candidata ha assegurat que "el general Franco hauria firmat la llei Wert abans de presentar-se, perquè diu molt d'aquella època". Per això, ha assegurat que ERC continuarà picant pedra al Congrés per evitar que s'apliqui. "Treballarem de manera ferma perquè es derogui", ha afegit. Aquest dijous, Jordà ha presentat a la UdG les propostes de joventut i educació acompanyada d'estudiants i dels candidats Susanna Pagès i Quim Ayats. La candidata advoca perquè la futura república catalana inverteixi mínim un 6% del PIB en polítiques educatives. "El fracàs del sistema educatiu acaba essent el fracàs d'un país", ha assegurat.

Per aquest motiu, i sota el convenciment que "l'educació ha de ser un dels pilars del nou país que estem construint", la candidata assegura que ERC treballarà "de manera ferma" a Madrid per derogar-la i evitar que s'apliqui. "En paral·lel, treballarem al nostre país per construir una educació inclusiva i de qualitat perquè és clau perquè un país funcioni", ha avançat.En aquest sentit, defens que la futura república catalana destini, com a mínim, un 6% del PIB en polítiques educatives. "Un dels indicadors per analitzar qualsevol sistema educatiu és la taxa d'abandonament i l'estat espanyol duplica la mitjana europea", ha criticat. Jordà ha fet campanya aquest dijous a la Universitat de Girona, acompanyada d'estudiants i del candidat al Senat Quim Ayats i la número 5 al Congrés Susanna Pagès.

El candidat al Senat, Quim Ayats, ha defensat que des d'ERC continuaran insistint en la necessitat de traspassar a la Generalitat la gestió de les beques i ajudes a l'estudi. "Ho hem tornat a fer en aquesta legislatura i, un cop més, ho han tombat PP, PSOE i Ciutadans", ha recordat. La número 5 de la llista gironina al Congrés, Susanna Pagès, ha demanat que s'acabi aprovant durant el pròxim mandat el dret de vot per als joves a partir dels 16 anys. "Des d'Esquerra ja ho hem defensat perquè creiem que a 16 anys estem totalment capacitats per decidir qui volem qui ens governi", ha conclòs Pagès.