El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, va criticar ahir que l'Estat espanyol apliqui la política "d'inversió zero" al litoral gironí. Segons Xuclà, Madrid fa anys que ha demostrat "incompetència i ineficiència" a l'hora d'invertir en la reposició de sorra de les platges, completar els camins de ronda i acabar projectes a mig fer. Això ha obligat alguns ajuntaments com el de Platja d'Aro, ressalta Xuclà, a posar diners de la seva pròpia butxaca per suplir la manca d'inversions i que el ciutadà "no noti" les conseqüències. "Com que l'Estat no intervé, els ajuntaments han de prendre la iniciativa i Platja d'Aro posarà en funcionament la setmana que ve el camí de ronda des de Sa Conca fins a Torre Valentina pagat pel mateix ajuntament i els veïns", va criticar. Xuclà va fer ahir campanya al Baix Empordà amb el conseller Santi Vila, que va fer una crida al vot per demostrar que les comarques gironines continuen sent "el graner" del sobiranisme.

"Com que l'Estat s'ha retirat de les seves competències i obligacions, veiem cada cop més com els ciutadans i les administracions han d'agafar la iniciativa", va lamentar Xuclà. El candidat va posar com a exemple la desinversió en costes i va criticar que, en els pressupostos del PP, les partides destinades a reposició de sorra o obres pendents hagin estat "zero"."El nostre compromís va vinculat a corregir amb un gir copernicà la política actual del govern de l'Estat en costes, calen inversions", va indicar Xuclà. El convergent va lamentar que ajuntaments com el de Platja d'Aro, s'hagin vist obligats a suplir amb diners propis la falta d'inversió. El candidat espera ara que "Soraya i els seus muchachos" no portin Platja d'Aro als tribunals per invasió de competències quan l'únic que fa el consistori és "donar resposta a les importants llacunes de l'Estat".

El cap de llista gironí creu que la "incompetència" de l'Estat ha de quedar clara davant els votants, ja que és "un element que ha de tenir la ciutadania per decantar el seu vot". "El sobiranisme català ha de sortir reforçat el 26-J", va demanar Xuclà, tot recordant que des de Madrid es comptaran els vots sobiranistes. "I això no inclou Podem, que només vol substituir el PSOE com a referència de l'esquerra espanyola i anar contra l'objectiu de la plena sobirania de Catalunya", va concloure.