El cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, va proposar ahir estimular la cultura combinant l'aposta pels grans atractius i museus que hi ha al territori amb l'impuls de la creació local. El candidat va considerar que, a la demarcació, hi ha tres pols culturals formats pel triangle Figueres (Dalí), Girona i Sant Feliu de Guíxols (l'Espai Thyssen).

Ara bé, va subratllar que cal eixamplar les inversions cap als àmbits on hi ha talent local amb necessitat de suport econòmic per expandir-se. "D'aquesta manera, establirem les bases per donar continuïtat a la presència de grans valors nascuts, apareguts i establerts a les comarques gironines", va posar de manifest Lamuà. El cap de llista, que ahir va fer campanya a Figueres, es va comprometre a incrementar de manera "substancial" les inversions per rehabilitar la casa natal de Salvador Dalí.

"Cuidar i potenciar els elements de màxima potència cultural no ens ha de fer oblidar que també cal cuidar i potenciar la cultura i la creació locals, per estimular que els nous reclams apareguin d'una manera natural al nostre entorn social", va valorar Lamuà. "La cultura és un dret social tan important com la salut o l'educació; és un element de cohesió que enforteix la societat i dinamitza l'economia", va afegir el candidat, que va sentenciar: "Cal un plantejament des d'aquesta concepció per desterrar la idea del PP de voler entendre la cultura com un element de la societat purament decoratiu".