Nascuda a Jaén fa 38 anys, però veïna primer de Roses i ara de Castelló d'Empúries, Marina Guillén és empresària de professió (té una empresa de neteja) i escriptora de vocació

Si tothom està d'acord que el Senat s'ha de reformar, per què no s'ha fet mai?

És veritat que el PP ha tingut majoria absoluta, però també sabem que els altres partits, a la que poden, deroguen les lleis que aprovem. Per fer una reforma tan important com la que proposem des del Partit Popular és preferible arribar a acords molt amplis, perquè després no sigui derogada.

Què creu que van a fer CDC i ERC a les cambres espanyoles?

No ho sé, la veritat. Els ho hauria de preguntar a ells. Diuen que mentre paguin impostos a Madrid, hi seguiran anant. I en part tenen raó, tot i que ideològicament no s'entén.

Per què el PP és tan poc estimat a Catalunya i a Girona?

Té raó, reconec que una part dels catalans té una visió negativa de nosaltres, i realment en aquest aspecte cal fer autocrítica. Però la mala imatge està fomentada per les crítiques constants que rebem de la resta de partits

S'ha trobat alguna vegada amb reaccions negatives quan algú ha sabut que és del PP?

Sí, i no només males cares, també de paraula. M'han arribat a dir falangista, gent que segurament ni tan sols sap què és ser falangista. També haig de dir que la majoria de la gent és agradable, això són casos excepcionals. La gent és amable, i encara que siguin d'altres partits es comporten amb educació.

És una utopia que vostè surti senadora per Girona?

Utopia? Seria un miracle (riu)! Però diuen que no hi ha res impossible, no? Sempre cal treballar en positiu, mirant d'assolir els objectius. Després es poden aconseguir o no, però l'important és fer el màxim per assolir-los. I naturalment és el que penso fer jo.

Rajoy hauria d'haver deixat lloc a sang nova?

A en Rajoy li ha tocat governar durant l'etapa més difícil que ha viscut Espanya des de la postguerra. I això crema qualsevol. Però en Rajoy és la persona més sensata que conec, i al PP tothom li dóna suport. És la persona ideal per a aquest país, perquè li agrada fer les coses a poc a poc i amb bona lletra.

Com seria un país governat per Podem?

No cal imaginar gaire, només cal veure com estan Veneçuela i Grècia. Sens dubte seria un retrocés en tots els àmbits.