L'expresident del Govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero va tancar el míting del PSC a Santa Coloma de Gramenet donant suport a la cap de llista socialista per Barcelona per al 26-J, Meritxell Batet. En el seu discurs, Zapatero va criticar els independentistes i va vaticinar que el procés sobiranista "no acabarà en independència". De la mateixa manera, va comentar que els socialistes volen fer "reformes", però va avisar que cap d'elles està relacionada amb la unitat d'Espanya. "Res és per sempre, excepte estar junts", va sentenciar. L'expresident del Govern va criticar obertament Units Podem i Pablo Iglesias, sobretot per voler ocupar la centralitat de l'esquerra a Espanya. "No hi ha nova i vella socialdemocràcia. Socialdemocràcia és socialdemocràcia i a Espanya es diu PSOE", va replicar.

Poc més de 600 persones van omplir el Teatre Josep Maria de Segarra de Santa Coloma de Gramenet en el primer gran míting del PSC per poder veure Zapatero i Batet. En el seu discurs, l'expresident del Govern va carregar contra els independentistes per estar prometent en un objectiu i un full de ruta que, segons ell, no es podrà dur a terme. "Catalunya viu en una certa angoixa política, sobretot per un procés que no acabarà en independència. Ja ho dic des d'aquí, amb claredat i des del respecte. I a més és bo que no acabi en independència", va vaticinar, tot advertint que quan tot tingui el final que ell preveu "ningú s'hauria de sentir estranyat ni molt menys, frustrat".

De la seva banda, Batet va donar les gràcies a Zapatero "per treure'ns d'una guerra injusta, per enfrontar-se a Bush, per acabar amb ETA, per assegurar les pensions, per la llei de dependència i pels drets dels bisexuals", entre d'altres èxits, segons el seu parer, de l'etapa de govern presidida per ell. Batet va acabar la seva intervenció demanant als ciutadans que "converteixin la indignació en acció" i contribueixin amb el seu vot a "fer fora d'una vegada Rajoy" de la Moncloa.