El candidat de Convergència, Jordi Xuclà, va apel·lar ahir als votants de Podem tot recordant-los que el vot a CDC, a banda de fer fora el PP, també serà comptabilitzat com a sobiranista el 26-J, cosa que no passarà amb el d'En Comú Podem. Xuclà, que va celebrar ahir a la tarda un acte amb gent gran a Girona, va defensar la construcció d'un baixador del tren d'alta velocitat (TAV) a l'aeroport gironí i va criticar que l'Estat no el desencalli malgrat que la Generalitat s'ha mostrat disposada a pagar-lo.

Xuclà va advertir als votants d'En Comú Podem que aquesta força no serà comptada dins del "vigor del sobiranisme català" la nit del 26-J, per molt que defensin el referèndum. Per això, va demanar el vot a aquells que volen fer fora el PP però també continuar amb el procés sobiranista. En aquest sentit, i davant la qüestió de confiança a la qual Carles Puigdemont se sotmetrà al setembre, Xuclà va assegurar que els gironins poden expressar la seva confiança en el president ara mateix.

D'altra banda, el cap de llista de CDC també va defensar un cop més la construcció d'un baixador del TAV a l'aeroport. Segons va recordar, si s'aconseguís seria l'únic aeroport del sud d'Europa connectat a la xarxa d'alta velocitat, la qual cosa, va assegurar, li donaria un gran valor afegit.

Xuclà va indicar que, "davant la retirada de l'Estat de les comarques gironines", la Generalitat ha decidit agafar la iniciativa i redactar el projecte constructiu de l'obra. De fet, fins i tot està disposada, excepcionalment, a pagar-lo pel bé de l'economia gironina. "No volem només carregar les culpes a Madrid, sinó que volem ser propositius i sortir d'aquest cul-de-sac", va assenyalar. Per això, va lamentar que l'Estat sigui incapaç de desencallar l'obra. De fet, va recordar que durant el govern del PP ha estat "impossible" tirar endavant aquest projecte, ja que els populars sempre s'hi han oposat.