La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, considera impactant que els qui "han volgut separar Catalunya i Espanya" li demanin a ella "moderació i rigor", en referència a les declaracions del cap de llista de CDC, Francesc Homs. Homs havia demanat "moderació i rigor" a la presidenta andalusa, a la qual va recordar que a Catalunya se li poden retreure "moltes coses" menys que tingui "privilegis".

Díaz va dir creure en "una Espanya unida que garanteixi la igualtat d'oportunitats, que ningú posi en qüestió, ni trossegi ni territorialment ni a nivell de riquesa" i va defensar, "amb claredat, que la riquesa estatal no es pot trossejar". Va afegir que "si Podem i els independentistes no defensen això" que "ho diguin amb claredat", i que "qui planteja una Hisenda catalana està plantejant destruir el principi de la igualtat d'oportunitats entre tots els ciutadans".

Per part seva, el secretari general i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, va estendre la mà als votants "decebuts" amb Podem i les seves confluències, als quals els va garantir que "no us fallaré" si aconsegueix arribar a la Moncloa després del 26 de juny.

Sánchez va assumir aquest compromís, similar al que va adoptar l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero el 2004, durant un míting celebrat a l'Auditori Palau de Congressos Mar de Vigo, en el qual va demanar votar amb "sentit" per fer fora Mariano Rajoy de la Moncloa. Sánchez va denunciar que la marca gallega de Podem va mantenir la mateixa actitud de bloqueig que Iglesias en no avalar la seva investidura.