El líder de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar que sol consultar amb l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero alguns "dubtes", ja que li sembla algú "solvent i humil" i, en definitiva, "el millor president" de la democràcia espanyola. Iglesias va fer aquestes declaracions a la Ser, en un programa que va aprofundir en la personalitat del candidat i durant el qual a més va reconèixer que utilitzar la situació de Grècia actualment li podria fer "més mal" que exhibir la realitat de Veneçuela.

Perquè, segons les seves paraules, "Grècia s'ha d'explicar", ja que Podem ha donat suport a un candidat, Alexis Tsipras, que ara com a president "no ha pogut fer el que va prometre" com a conseqüència en gran mesura dels "problemes" que troba per finançar-se als mercats.

Va afegir que comparteix la visió de Zapatero, que ha exercit una tasca de mediació entre l'Executiu i el Legislatiu veneçolans, a qui té com a referent i considera "el millor president" de la democràcia espanyola.

Iglesias va manifestar que amb les seves paraules no pretén "fer mal" al partit de Zapatero, però va qualificar l'exsecretari general del PSOE de "sensat i generós", "solvent i humil", i és per això que li consulta alguns "dubtes".

Sobre la socialdemocràcia, va afirmar que se la van acabar de "carregar" el britànic Tony Blair i l'alemany Gerhard Schröder amb les seves terceres vies, que a Espanya va temptejar "Josep Borrell".