La cap de llista d'ERC al Congrés per Girona, Teresa Jordà, va considerar ahir que "al general Franco li hauria agradat signar la llei Wert", ja que va posar de manifest que es tracta d'una legislació que "diu molt d'aquella època". Jordà va fer aquesta valoració des de la Universitat de Girona (UdG), on va assegurar que la llei Wert és "retrògrada" i va subratllar: "Hauríem de seguir l'exemple del model finlandès". "ERC treballarà, des del Congrés, per derogar aquesta llei perquè no s'apliqui", va remarcar la candidata, que també va apostar per fer un model d'educació inclusiva. "S'ha d'invertir en educació", va destacar Jordà.

"L'abstenció escolar a Espanya duplica la mitjana europea. Això és un fracàs del sistema educatiu i un fracàs del país", va afirmar Jordà, que va defensar el model universitari del 3+2. En la mateixa línia, el candidat gironí d'ERC al Senat, Quim Ayats, va recordar que mentre a Europa es va aplicar "majoritàriament" el model del 3+2, a Espanya es va apostar per fer carreres de quatre anys. Un model que, segons Ayats, es va presentar sense una memòria econòmica. Així mateix, Ayats també va demanar a l'Estat que accepti traspassar a la Generalitat la gestió de les ajudes i les beques de la universitat.

La número 5 de la llista d'ERC al Congrés, Susanna Pagès, va exposar "les dificultats" dels joves per poder treballar una vegada han finalitzat els estudis. "Les ofertes de feina són precàries", va manifestar Pagès, que va afegir: "Els joves no podem marxar de casa". També va defensar la proposta que les persones votin a partir de 16 anys perquè va valorar que "és lògic que puguin decidir el futur".