El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va aclarir tots els dubtes en assegurar amb rotunditat que no facilitarà amb la seva abstenció un Govern presidit per Mariano Rajoy si es presenta a la investidura, perquè creu que no és l'adequat per liderar la nova etapa que necessita Espanya. Ciutadans no vol que Rajoy segueixi governant, va destacar Rivera, i per això votaran en contra del candidat del PP, el guanyador del 26-J segons les enquestes, si insisteix a voler ser president.

"Hi ha un fi de cicle i cal canviar d'entrenador", va afirmar el líder de Ciutadans, que, per primera vegada, va contestar amb un "no" en ser preguntat si Ciutadans, amb la seva abstenció, facilitarà que Rajoy segueixi en el Govern. I ho va fer després de les contínues preguntes dels periodistes durant tots aquests dies de campanya, sense aconseguir fins ara una resposta tan contundent.

Sí que està disposat a pactar amb el PP si a més del canvi de Rajoy fan altres reformes, i també ho faria amb el PSOE si van en la línia de regeneració, però, si no volen fer-ho -va assenyalar Rivera-, "que pactin entre ells perquè les coses segueixin igual".

Rivera també es va comprometre a reformar la llei de finançament autonòmic en els primers mesos de la legislatura, en el cas que governi, per aconseguir que sigui equilibrada i permeti a les comunitats pagar el deute que tenen. Seguint en clau catalana, va dir ser conscient també que s'ha de "renovar" el projecte d'Espanya per atendre les "necessitats i reformes" que requereix Catalunya, i està convençut que la majoria dels catalans volen seguir sent espanyols.