Units Podem es va reivindicar com l'únic "vot útil" per guanyar el PP, al qual veu molt nerviós i fins i tot "aterrit" davant d'una possible victòria de la coalició que lidera Pablo Iglesias, les dades del qual, segons van manifestar, els situen a tres punts dels "populars". Aquest va ser el missatge en què van coincidir el candidat a la Presidència per Units Podem i el líder d'IU i número cinc per Madrid, Alberto Garzón, en el segon míting que protagonitzen junts aquesta campanya electoral, en aquesta ocasió a Alacant.

En l'acte, el més multitudinari fins ara d'Units Podem, Iglesias va assenyalar que els nervis han portat el PP i el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, "a perdre el sentit comú" ficant Hitler en la campanya electoral. Responia així Iglesias a Margallo, sobre una possible victòria d'En comú Podem a Catalunya, el 26 de juny, va recordar que els votants de vegades "s'equivoquen" i que Adolf Hitler va arribar a canceller amb un triomf electoral a Alemanya.

"Margallo ha perdut el cap, ha perdut els nervis i fins i tot el sentit del ridícul introduint en aquesta campanya Hitler", malgrat ser l'ala "aparentment més assenyada del PP", va criticar Iglesias, després d'atribuir aquesta reacció als nervis perquè les seves enquestes internes ja diuen que Units Podem pot guanyar les eleccions.

"El vot útil per guanyar al PP les eleccions és Units Podem i a Génova es comencen a notar els nervis perquè saben que l'alernativa per guanyar les eleccions és aquí", va destacar. Una idea que reiterava després Garzón, en afirmar que a l'equador de la campanya veu el PP "aterrit".