El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, fa una crida a votar per CDC a les properes eleccions el 26 de juny per donar un "disgust en vots" al PP i alhora treure's "l'espina" a les comarques gironines que es va quedar a les portes de treure el tercer diputat. El candidat de CDC per Catalunya, Francesc Homs, apel·la al vot també per manifestar la confiança al president després de la situació generada per la CUP. Respecte a aquests, crida a donar suport a l'ànima d'aquest partit, la que "vol fer les coses diferent" i no "als radicals que fan la punyeta".

Puigdemont, en un míting ahir a Figueres acompanyant Francesc Homs, recordava que a les comarques gironines sempre s'ha votat en clau sobiranista i per això "en aquestes eleccions hi haurà uns senyors a la Moncloa que més que tenir interès en què farà el seu partit aquí", que "seran extraparlementaris o els faltarà poc", "buscaran què hem fet nosaltres". "I els hem de donar un disgust en forma de vots", ironitzava, perquè "no sé què els passa que quan veuen una urna, els surt urticària". "Aquest és l'encàrrec", va remarcar al mig miler de persones aplegades a la plaça del Gra de Figueres: optar pels convergents en comptes de la CUP. Pel president "se'ns va escapar l'últim diputat per pocs vots" perquè "alguns van pensar aquells nois tan simpàtics i que apreten, segur que són la garantia que anirà endavant"."Doncs tururut, ara ja hem vist que no. Oi que no caurem per segona vegada en aquest error?", va preguntar. El president va incidir que el 27-S es va iniciar un procés sobiranista que no ha culminat i va demanar el vot pel seu partit "per no deixar el Govern a la intempèrie". En referència a la CUP va alertar que els que "xiulen, gesticulen i incompleixen acords pensant que és gratuït", se'ls ha de dir que així "no es va enlloc". Va defensar fer les coses bé, a la "convergent manera"i va criticar els que practiquen la "selfiepolítica" només per quedar bé.

El cap de llista per Girona, Jordi Xuclà, va convidar els assistents a donar "el nostre escalf i confiança" al president. El mateix va fer Francesc Homs que recorda que només el vot sobiranista servirà a Madrid i que "sense independència no hi ha supervivència". Homs creu que a CDC li està anant bé la campanya perquè està explicant allò en què creu i perquè ha reaccionat de forma clara al veto de la CUP als Pressupostos dient al president que "nosaltres, la gent de CDC, no et posarem cap condició, ni un sol matís, ni una sola punyetera equidistància" i va garantir que el compromís del partit amb Puigdemont és "insubornable" i a "les verdes i les madures".

En referència a la divisió de la CUP va fer una crida a donar suport als que volen fer les coses diferent, enfront dels "purament radicals i que tenen ganes de fer la punyeta". "No hi ha res que hagi estat transcendent que no hagi tingut un sotrac", va dir Homs assegurant que "d'aquest sotrac de la CUP en traurem bones conclusions".