La cap de llista d'En Comú Podem al Congrés per Girona, Marta Sibina, va assistir al mercat de la Bisbal d'Empordà, des d'on va valorar el referèndum de Catalunya. "Nosaltres no ens hem mogut ni un mil·límetre a defensar el referèndum com una forma de desbloquejar la situació en la qual ens trobem a Catalunya", va assegurar Sibina. Així mateix, va afegir: "En Comú Podem és l'únic partit amb un compromís amb un partit que representen més de cinc milions de votants". "S'ha vist com en els quatre mesos de legislatura ni ells [Podem] ni nosaltres hem renunciat al referèndum", va subratllar Sibina, que va posar de manifest: "Hi creiem".

"No participem del processisme perquè entenem el procés com a part de la voluntat del poble de Catalunya de decidir el seu futur", va afirmar la candidata. "Nosaltres tenim clar que, més tard o més d'hora, el procés ha d'acabar en un referèndum pactat i decisiu. El 80% de la gent catalana ho reclama i ens hem compromès a defensar-lo", va sentenciar Sibina.

En aquesta línia, la cap de llista d'En Comú Podem va reclamar més sobirania i autogovern: "Volem decidir les polítiques, per així fer front a la corrupció i la desigualtat". Sibina també va reiterar la necessitat que "tothom vagi a votar el 26-J" perquè, segons la candidata, "és la garantia que el canvi el protagonitzem nosaltres". Sibina va concloure: "Els que volen que res no canviï i que seguim com estem, esperen una gran abstenció". "Aquest és realment el nostre pitjor enemic", va destacar.