La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ha demanat aquest diumenge el vot als convergents "de tota la vida" perquè CDC ha renunciat a la "centralitat política". "La Convergència de tota la vida, que havia criticat el tripartit, els extrems polítics des de l'esquerra i que havia apel·lat al seny ha desaparegut els darrers anys", ha constatat. Des de Girona, on els 'taronges' es van quedar el 20-D a les portes d'aconseguir un diputat, Arrimadas s'ha esforçat per reivindicar C's com un partit amb capacitat d'"influència" a Madrid per tal de liderar les reformes necessàries per Catalunya, tant en matèria social com d'infraestructures. "Cada cop que veig a Puigdemont demanar el vot per a Podem, em pregunto si als votants de CDC això els agrada", ha reflexionat.

Davant d'una vuitantena de persones, Arrimadas ha insistit a presentar C's com el partit "del seny, la responsabilitat i la centralitat política" i amb voluntat de "liderar" les reformes necessàries al conjunt de l'Estat espanyol i, sobretot, de defensar millores per a Catalunya. "L'únic partit de centre amb influència tant a Catalunya com a Espanya és Ciutadans. Necessitem a catalans que defensin els interessos dels catalans. No hem renunciat mai a fer-ho, però necessitem una aposta política reformista i assenyada", ha asseverat.

Des de la plaça de la Constitució de Girona, la presidenta del grup parlamentari de C's ha apel·lat al vot dels convergents "de tota la vida" desencisats amb el rumb que ha pres el partit d'Artur Mas arran de la defensa de la via secessionista. A parer seu, CDC ha renunciat als seus valors i res té a veure amb la força que tradicionalment havia representat la centralitat del catalanisme polític.

C's es va quedar el 20-D a les portes de treure un diputat a Girona, amb 32.648 vots i un 9,85% de percentatge de vot. Ara, amb les enquestes a la mà, Arrimadas es marca com a objectiu obtenir-ne un, arrabassant-lo a CDC, que va aconseguir-ne dos. "És molt important tenir un diputat a Girona, ens juguem tenir representació per un partit reformista que no està en l'inconformisme, com uns, ni en la separació, com altres. Les enquestes diuen que sí, que el podem tenir. Per això és cabdal que ningú falli i que tothom agafi la papereta", ha reclamat.

"Què hem aconseguit, des de l'any 2010, amb l'aposta del referèndum i la independència? Tenim menys deute? Més competències, infraestructures o un millor finançament? Tenim més representació i lideratge del Govern de la Generalitat? No hem aconseguit res, només que les decisions polítiques es prenguin en una assemblea de la CUP", ha exclamat.

A més, ha carregat contra l'estratègia política del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ciutat de la qual va ser alcalde durant quatre anys. "Cada cop que veig que Puigdemont demanar el vot per a Podem a tota Espanya, em pregunto si als votants de CDC els agrada o no. Volen una Catalunya ben gestionada, millors infraestructures i menys corrupció? No hem tingut res de tot això els últims sis anys", ha afegit.

Arrimadas també ha criticat el PP de Mariano Rajoy per haver "amagat el cap sota l'ala" davant les reivindicacions sobiranistes i ha constatat que "molta gent ha desconnectat" del projecte comú espanyol. "Hi hem de trobar solució", ha admès tot prometent "reformes" i "regeneració" gràcies al "lideratge" d'Albert Rivera.

Per la seva part, la cap de llista de la formació 'taronja' a les eleccions del 26-J, Margarita Santo, ha presentat C's com el partit garant de la fi dels valors de la "vella política", i ha assegurat que no "donarà l'esquena" als ciutadans i les seves necessitats socials. També ha clamat per una Espanya "unida, forta i moderna" neta de corrupció al crit de 'Viva Catalunya, visca Espanya'.