La cap de llista d'ERC al Congrés per Girona, Teresa Jordà, va assegurar que "els ciutadans són els qui defineixen el model de republicanisme que construirem entre tots plegats". Durant l'acte central que el partit va fer a Sabadell, coincidint amb l'equador de la campanya, Jordà va assegurar que "la nova República catalana estarà al servei de les persones" i que les seves necessitats passaran "per davant de les polítiques ràncies i retrògrades de servei a les grans empreses que representa l'actual model de l'estat espanyol".

A l'acte de Sabadell també hi va participar, a més del cap de llista per Barcelona Gabriel Rufián, el número 2 per Barcelona, Joan Tardà, i el president d'ERC, Oriol Junqueras.

El cap de llista per Barcelona al Congrés, Gabriel Rufián, va fer una crida al miler de persones que van seguir el míting perquè es mobilitzin i vagin a les urnes aquest 26-J. "Si no ens vam rendir quan érem els menys, no ho farem ara que som els més", va dir.

Per la seva banda, el número 2 de la llista per Barcelona, Joan Tardà, va fer una nova crida a la unitat de l'independentisme i va demanar, adreçant-se a l'electorat d'esquerres, el suport "dels companys i companyes de la CUP perquè ens ajudin a guanyar".

En el discurs que va tancar l'acte, el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, va fer èmfasi en la transversalitat del partit i en la diversitat de la candidatura, "exponent de la realitat del país".

Junqueras, a qui els assistents van aclamar com a "futur president de la República catalana", va reivindicar per al nou país una societat "lliure, justa i oberta". "La diversitat no s'ha de tolerar, s'ha d'estimar", va indicar el vicepresident català. El president d'ERC va assegurar que el seu partit és "qui encara millor tots els elements i herències" de la lluita "per a la llibertat" de Catalunya.