El ministre de l'Interior en funcions i candidat del PP català a les eleccions generals, Jorge Fernández Díaz, va avisar ahir als votants d'Unió "orfes" que "votar en blanc afavorirà indirectament En Comú Podem", per la qual cosa els ha demanat "prestar" el seu vot per al PP.

En declaracions als mitjans a Blanes, durant una visita a una empresa de distribució de peix, Fernández Díaz va recordar que més de 60.000 catalans van donar suport a Unió a les passades generals, un partit que "no es presenta ara i ha demanat el vot en blanc" als seus militants i votants. "He de dir que votar en blanc afavoreix, d'acord amb la nostra llei electoral, el que obté més escons, per la qual cosa és un vot que indirectament afavoreix En Comú Podem a Catalunya", va advertir. Per això, "amb tota claredat i conscient que és un vot orfe, però molt important, els demano que ens prestin el seu vot", va recalcar el candidat popular.

I és que malgrat les "diferències" amb Unió, Fernández Díaz va dir que "també hi ha fortes coincidències" entre populars i democratacristians, com "la visió de la persona, de l'home i la dona, de la societat, l'humanisme cristià, la família, la dignitat de persona humana o la lliure iniciativa".

Així mateix, va defensar "la llibertat dels pares d'escollir quina educació volen per als seus fills, ara que hi ha partits com els socialistes o Podem que posen en qüestió i volen limitar la llibertat dels pares a elegir", va avisar.

D'altra banda, en la seva visita a aquesta empresa frigorífica de distribució de peix, Fernández Díaz va defensar que el PP vol que les empreses creïn ocupació i riquesa, i per això la seva formació advoca perquè els poders públics "afavoreixin" les condicions perquè els empresaris puguin "invertir en llocs de treball".

En aquest sentit, el dirigent popular va reivindicar una "normativa fiscal que beneficiï la gestió dels empresaris", cosa que el seu partit promourà si segueix al capdavant de l'executiu.

Arribaran 418 refugiats més

Des de Blanes, Fernández Díaz també va anunciar l'arribada a l'Estat de 418 refugiats a partir de demà. Des d'ara i fins a finals de mes, n'arribaran 59 des de Turquia, 64 procedents dels camps de Grècia i 82 del Líban.

A aquests s'hi afegirà un altre contingent de 203 refugiats més, també del Líban, i estan pendents que Itàlia confirmi el reassentament de deu més, que a hores d'ara es troben en aquest país.

Fernández Díaz es va mostrar caut a l'hora de parlar de destins. Va dir que es repartiran arreu del territori estatal, però no va concretar llocs, perquè el Ministeri vol ser "discret" i, a més, considera que publicitar-ho aniria en contra "de la integració dels refugiats".

L'arribada dels refugiats s'emmarca dins els programes de reubicació i de reassentament europeus, en els quals participa Espanya.

El ministre de l'Interior va recordar que a principis de març, davant de Brussel·les, l'Estat es va comprometre a acollir 586 refugiats, una xifra que va elevar amb 400 més ara fa poques setmanes (200 persones procedents dels camps de Grècia, i 200 més de Turquia o del Líban).