El president de Ciutadans, Albert Rivera, va fer ahir una crida a no permetre que els "extrems" -en al·lusió a Podem i també al PP- "vagin sols a les urnes", perquè, segons va advertir, "no es pot permetre un altre bloqueig de sis mesos" a Espanya, que és al que "alguns jugaran". Unes 350 persones van acudir a escoltar Rivera en un acte sota el pont de Triana, a Sevilla, on el líder de Ciutadans, "orgullós de ser taronja", va instar a votar "sense por" i va assegurar que les forces moderades poden també "liderar un canvi" i impedir que "la corrupció i el populisme" arribin al Govern.

"Vull que siguem aquest jugador que entra per la banda, després de l'esgotament de la vella política, amb un partit que es posa lleig i que al final acaba bé", va destacar Rivera, utilitzant un símil futbolístic després de la victòria de divendres de la Roja davant a Turquia.

Perquè, "com es faci la mateixa política amb les mateixes persones, serà un incentiu perfecte per al populisme i els que volen trencar Espanya", va assenyalar, tot recordant en aquest context que ell ve d'"una terra", Catalunya, en què "cal lluitar" per parlar català i castellà. Rivera va defensar la igualtat i el dret a veure un partit de futbol, referint-se a la prohibició d'instal·lar pantalles als carrers de Barcelona per veure els partits de l'Eurocopa.

Segons va indicar, els èxits s'aconseguiran "no pels que porten 35 anys sense fer res", sinó pels nou diputats autonòmics que "van fer un pas endavant i van decidir mirar pels andalusos", forçant una baixada dels impostos o que hi hagi més places d'educació.