Tribuna de Girona oferirà dimarts 21 de juny, a les cinc de la tarda, l'únic debat entre els caps de llista de les comarques gironines. A la cita, que tindrà lloc a l'Espai Caixa de la plaça Poeta Marquina de Girona, hi assistiran els candidats dels principals partits de la demarcació: Jordi Xuclà (CDC), Teresa Jordà (ERC), Marta Sibina (En Comú Podem), Marc Lamuà (PSC), Margarita Santo (Ciutadans) i Concepció Veray (PP). El debat estarà moderat per la periodista de Diari de Girona Laura Fanals.

En una campanya que s'està caracterizant per tenir un perfil baix, aquest serà l'únic debat en què els principals candidats de les comarques gironines tindran l'oportunitat de confrontar les seves propostes. Per exemple, qüestions com la inversió de l'Estat a la costa gironina, l'etern desdoblament de la N-II a Girona, l'eixamplament de la N-260 o la possibilitat de construir un baixador a l'aeroport han centrat el debat en els darrers dies a la demarcació.

Més enllà de les infraestructures, tanmateix, l'economia i sobretot la millora del mercat laboral també jugarà un paper clau en la propera legislatura. Malgrat els símptomes de millora que defensa el govern del PP, el nou executiu haurà de prendre mesures per complir amb els objectius de dèficit públic establerts per Brussel·les, així com intentar reduir una taxa d'atur que continua situant-se en el 21%. A les comarques gironines, sectors com el turisme, la indústria, l'agricultura o la pesca també dependran de les decisions que es prenguin a Madrid.

El futur de les relacions entre Catalunya i Espanya també està en el centre del debat d'aquesta campanya. Reforma de la Constitució, referèndum unilateral, referèndum acordat, declaració unilateral d'independència... les opcions són moltes, i la situació sembla més encallada que mai. Caldrà veure què n'opinen els partits.