La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va carregar ahir contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Podem i la CUP, tot denunciant, una vegada més, les seves aliances amb el Partit Socialista. En l'acte central de la campanya de la formació taronja a Girona, on Arrimadas va reunir una setantena de persones, va retreure a Puigdemont que demani el vot a la formació de Pablo Iglesias.

"Cada cop que veig Puigdemont demanar el vot per a Podem, em pregunto si als votants de CDC això els agrada", va dir. La líder de C's es preguntava ahir a la plaça Constitució de Girona què se n'ha fet de "la Convergència de tota la vida, que havia criticat el tripartit, els extrems polítics des de l'esquerra i que havia apel·lat al seny ha desaparegut els darrers anys".

La formació d'Albert Rivera apel·la al seny i la coherència i no entén, en paraules d'Arrimadas, que "les decisions més importants de Catalunya es prenguin en assemblees de la CUP", en una clara referència a la lluita pels pressupostos o, anant més enllà, en donar suport a un govern dirigit per Convergència. En clau independentista, Arrimadas va assegurar que els catalans "no hem aconseguit res" amb el debat de la independència i el referèndum.

Acompanyada pel diputat Jean Castel i Margarita Santo, candidata al Congrés per Girona, Arrimadas va dir que "Rajoy ha amagat el cap sota l'ala" enfront les reivindicacions sobiranistes. I davant d'aquest fet, Arrimadas va denunciar que el govern de Puigdemont segueix amb la cançó de "Madrid ens roba, i això no és del tot cert".

Ciutadans entén que "no calia repetir eleccions generals". "S'han perdut quatre mesos perquè alguns han prioritzat la seva cadira", va dir Arrimadas, en clara al·lusió a Iglesias. La formació taronja entén que cal "un Govern que aposti per les persones i les situacions socials, que prioritzi" i C's es postula com a tal perquè, com va explicar Arrimadas, "som el grup parlamentari que més propostes hem presentat al Parlament".

En les eleccions del 20-D, C's va quedar a les portes de treure un diputat a Girona, amb un 9,85% dels vots. En aquests nous comicis, les enquestes els són favorables i Arrimadas es marca com a objectiu obtenir-ne un, arrabassant-lo a CDC, que va aconseguir-ne dos. "És molt important tenir un diputat a Girona" va assegurar la líder del partit a Catalunya.