Un vídeo publicat a les xarxes socials on es pot veure al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, saludar dos nens i una dona de raça negra i, moments després, netejar-se les mans ha provocat indignació a les xarxes socials. Alguns, entre ells diversos polítics, han qualificat el gest de "racista", però Sánchez ho ha negat i s'ha defensat dient que "en política no tot s'hi val".

El PP de Madrid va difondre les imatges a través del seu compte de Twitter i va afegir el següent comentari: "Aquest moment que defineix el postureig de Pedro Sánchez". La presidenta del PP a Madrid, Cristina Cifuentes, va repiular el vídeo i va afegir "quin horror", mentre que el coordinador del PP català, Xavier Garcia Albiol, va dir que "una imatge val més que mil paraules".

Sánchez es va mostrar indignat a través del seu perfil de Facebook. "Comprovo amb indignació com a les xarxes socials alguns intenten traslladar la idea que he tingut un comportament racista", va explicar, i va atribuir la difusió del vídeo a "perfils vinculats al PP i Podem". "En política, no tot s'hi val. Aquestes acusacions em donen més forces per assolir el canvi que sumi drets, llibertats i oportunitats per a totes les persones que habiten al nostre país, sense importar la seva procedència, condició, raça o religió", va reblar.