A sis dies de les eleccions, el candidat d'Units Podem a la Presidència, Pablo Iglesias, es veia ja en situació d'"empat tècnic" amb el PP i esperava que el PSOE reflexioni i que els sectors "sensats" del partit, que li consta que existeixen, s'imposin per aconseguir un acord amb Podem. Iglesias, que no va participar en cap acte de campanya electoral, va parlar amb els mitjans de comunicació al Congrés poc després que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, assegurés que no acceptarà el líder de Podem com a president si no renuncia al referèndum a Catalunya i al seu pla econòmic.

"Espero que els socialistes reflexionin i arribin a un acord amb nosaltres i si prefereixen que governi el PP, que ho diguin obertament", va respondre Iglesias després de recordar a Sánchez que després del 26-J serà l'"àrbitre" i només tindrà dues opcions: triar que Mariano Rajoy segueixi al Govern o un Executiu de coalició progressista amb Units Podem.

"Crec que els votants socialistes no estan a gust amb la línia marcada per alguns dirigents com Rodríguez Ibarra o pels propietaris d'alguns diaris", que aposten per deixar governar el PP, va lamentar després d'insistir que malgrat tot Units Podem seguirà oferint la mà al PSOE després de les eleccions.

El candidat d'Units Podem, que creu que no hi haurà unes terceres eleccions, va aclarir que els contactes amb el PSOE no es produiran fins que se celebrin els comicis. "I d'alguna manera s'hauran de produir amb els dirigents que representin el Partit Socialista", va afegir abans de confirmar que té constància que alguns sectors donen suport l'acord amb Podem.