El cap de llista d'ERC al Senat, el jutge Santiago Vidal, va afirmar ahir que l'Estat espanyol "no sap on va" i "s'està descomposant", i va instar els catalans a aprofitar-ho. "Espanya és un fracàs i Catalunya és un projecte", va assegurar durant un míting celebrat ahir al parc del Migdia de Girona. Per això, va assegurar que els diputats i senadors republicans només s'estaran un any i poc a Madrid: "Tot dependrà de com anem de ràpid amb el full de ruta", va advertir.

Per la seva banda, la cap de llista al Congrés per Girona, Teresa Jordà, va assegurar que Podem "no té un pla B" pel que fa al referèndum, que veu impossible de dur a terme perquè s'hauria de fer amb el consentiment del PSOE. Per això, va assegurar que els republicans ja estan farts de tenir "un Estat que ens maltracta econòmicament" i va defensar la construcció d'una república "justa i amb igualtat d'oportunitats".

Finalment, el candidat gironí al Senat, Quim Ayats, va animar els ciutadans a no desanimar-se en aquesta recta final de campanya i a omplir les urnes "de llibertat i independència".