El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir a l'acte que els socialistes van celebrar a l'Auditori dels Caputxins de Figueres que esperen que els resultats del 26 de juny «impedeixin una suma com la que es va produir entre el PP i Podemos que impedeixi el canvi que Espanya necessita i que per Catalunya encara és més imprescindible».

A l'acte, on va intervenir també el candidat del PSC a Girona, Marc Lamuà, i la del Senat, Cristina López, Iceta va remarcar que «la nostra voluntat és tenir un resultat que faci imparable el canvi» i que això només és possible «guanyant o tenint una segona posició molt clara». Per la seva banda, Lamuà, va afirmar que volen ser els representats de Girona a Madrid i que una de les seves principals apostes a la demarcació és atendre els dèficits històrics en infraestructures.

Per Iceta, que va ser rebut pel cap de llista figuerenc, Pere Casellas, i diversos alcaldes com Martí Sans o Víctor Puga a l'acte, la gestió del govern de Rajoy ha estat «nefasta». «Hem de lamentar profundament que Pablo Iglésias li hagi donat una segona oportunitat que no es mereixia i el que volem el 26 de juny és enviar-lo a l'oposició i per això cal guanyar», va afirmar abans de l'inici de l'acte.

Lamuà, a més, va aprofitar la seva presència a la capital altempordanesa per defensar que «quan hi ha hagut governs socialistes les comarques gironines han tingut millors inversions i han estat els moments en què hem tingut més oportunitats».

En aquest sentit, va dir que «volem infraestructures perquè hi ha deutes històrics de l'Estat amb aquesta zona o reactivar l'aeroport de Girona perquè estigui a ple rendiment i aporti tants turistes com aportava i també creiem que cal diversificar».

Per al candidat gironí, «el teixit industrial ha anat disminuint en les darreres dècades però s'ha de tornar a reactivar i si no tenim bones connexions aixo no passarà». A més, afirma que hi ha «l'oportunitat» del corredor mediterrani que pot ajudar a aquesta dinamització. «L'endemà de les eleccions començarem a treballar en aquest sentit», va insistir el cap de llista.