El candidat d'Units Podem a la Presidència del Govern, Pablo Iglesias, va assegurar que si els resultats electorals confirmen les enquestes, intentarà contactar la mateixa nit electoral amb el líder socialista, Pedro Sánchez, per formar un «govern de coalició progressista immediatament». Així ho va assenyalar a preguntes dels mitjans de comunicació durant la seva visita a Guadalajara, on es va reunir amb els cercles i amb simpatitzants en un passeig pel centre de la ciutat.

A tres dies de les eleccions, Iglesias va dir tenir «bones sensacions» i creu que Units Podem està «molt a prop i pot guanyar les eleccions», per això es va mostrar esperançat que la coalició d'esquerres pugui arribar «a un acord amb el PSOE i ser el proper president d'Espanya». Aquestes bones perspectives per a Units Podem es noten, segons el seu líder, en l'actitud que «ha adoptat en els últims dia el PP». «Fa la impressió que els seus números interns els diuen que podem guanyar i desperta desesperació en el seu to i les seves interpel·lacions», va comentar Iglesias sobre el PP.

«Crec que tindrem un resultat que permetrà pensar immediatament en un govern de coalició progressista i nosaltres estendrem la mà al partit socialista des del minut zero», va assegurar.

Per part seva, el candidat del PSOE va assegurar que «sempre diré sí als espanyols» i que intentarà formar govern després del 26 de juny, en considerar «terrible» que el cap del Govern en funcions, Mariano Rajoy, pretengui renunciar de nou a la investidura si no té suports. Sánchez va reiterar que la seva voluntat després del 26-J serà tornar a estendre la mà a Podem i Ciutadans perquè «no vetaré cap força del canvi», i assumeix que «governar és saber arribar a acords».

«Em sembla terrible que Rajoy digui que renunciaria si no té els suports per presentar-se a la investidura i que torni a dir no als espanyols. I jo vaig a dir sempre sí als espanyols, perquè hem de desbloquejar el rellotge de la democràcia i la conformació d'un govern», va comentar.

El candidat socialista va garantir que farà tot el possible per evitar unes terceres eleccions, després de recordar que va ser el que més va fer per evitar les del 26 de juny. «No serà per nosaltres. Jo sempre compliré amb el mandat primer dels meus votants i, després, amb l'interès general dels espanyols», va insistir.

Rajoy i Iglesias, aliats

Sánchez va acusar Rajoy d'«aspirar a governar enfonsant el PSOE» i d'haver trobat en aquest objectiu «el millor dels aliats», el líder de Podem. De Iglesias va dir que la seva «veritable intencionalitat és que hi hagi una gran coalició entre PP i PSOE per ocupar tot l'espai de l'esquerra». «Rajoy i Iglesias han confluït en un mateix interès i en un mateix adversari polític que és el PSOE», els va criticar.

Segons el candidat socialista, «és inútil votar amb qui ningú vol pactar i amb qui és incapaç de dialogar i arribar a un acord». «I això és Rajoy i Iglesias», va postil·lar.

Malgrat el seu interès a dialogar amb Podem, Sánchez va dubtar que hi pugui haver una entesa amb Iglesias perquè «és ostatge» de les seves aliances territorials, que li exigeixen la defensa del referèndum a Catalunya, País Basc i Galícia. Va afirmar que «abans de la coherència, el que preval en Iglesias és la confluència».