La cap de llista d'ERC al Congrés per Girona, Teresa Jordà, va valorar ahir la situació de les infraestructures gironines com «un etern dia de la marmota». Jordà va considerar que «el maltractament de l'Estat espanyol cap a les comarques gironines és flagrant». Per exemple, Jordà va recordar que, fins ara, a la N-II només s'han desdoblat poc més de sis quilòmetres dels més de 100 que travessen la demarcació. «Estem davant d'una situació de dignitat, no només de seguretat», va explicar Jordà, que va assegurar: «Que ningú ho dubti, continuarem lluitant per aconseguir que es desbloquegi aquesta situació».

La candidata va afegir que un altre dels dèficits històrics de la demarcació de Girona és la xarxa ferroviària. Jordà va posar de manifest: «Des d'ERC en cap moment hi hem deixat de treballar. Sense anar més lluny, els nostres senadors aquests darrers mesos han actualitzat les dades sobre l'estat de la xarxa i de les estacions de tren». «Malauradament no s'han trobat amb cap sorpresa positiva. La situació de deixadesa i de manteniment nul és una vergonya. No pot ser que sigui un privilegi que els trens arribin puntualment, és un dret», va sentenciar Jordà.

«Incrementar la freqüència dels combois, millorar la deplorable situació de les estacions, augmentar la seguretat, eliminar les barreres arquitectòniques», va enumerar la candidata: «La llista de greuges és alarmant». Així mateix, Jordà va voler subratllar: «No ens aturarem i potenciarem la campanya de denúncia #volemtrendigne que hem impulsat a través de les xarxes socials». També va dir que ERC qualifica el corredor Mediterrani com a una infraestructura clau del desenvolupament econòmic.