L'expresident de la Generalitat Artur Mas va afirmar ahir al migdia des d'Olot que el proper 26 de juny «Convergència pot ser decisiva per evitar que es governi cada divendres des del Consell de Ministres en contra de Catalunya». En un dinar de campanya, acompanyat de l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, així com del cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, Mas va recordar que els darrers anys el Govern espanyol s'ha dedicat a governar «en contra o sense Catalunya». «Lleis aprovades pel Parlament han estat impugnades al Tribunal Constitucional, no tenen el corredor del Mediterrani com una prioritat», va destacar Mas, que va aprofitar per concloure: «Són accions en contra que es poden evitar si tenim la paella pel mànec».

Així mateix, Xuclà, va assegurar: «El vot útil en defensa de les comarques gironines és el vot a Convergència. Que ningú es despisti ni es quedi enlluernat en l'últim moment amb els anomenats partits nous que han demostrat que, un cop han tingut responsabilitats, no han sabut trobar una solució per al govern ni han presentat una sola iniciativa en defensa de Girona». «Només si som forts podrem negociar bé», va afegir Xuclà, que va posar de manifest: «Necessitem el vot per aturar tots els partits, nous i vells, que tenen Catalunya només com un recipient de vots i no com la seva raó de ser».

«Fer fora el PP»

En paral·lel, en una visita ahir a la tarda a Girona, la consellera de la Presidència, Neus Munté, va demanar «fer fora el PP» de l'Executiu de l'Estat per «defensar els interessos de Catalunya». Acompanyada pel candidat de CDC al Senat per Girona, Joan Bagué, Munté es va mostrar optimista en els resultats que pugui obtenir la candidatura convergent: «La gent ens coneix i complim la paraula».