El president del Govern, Mariano Rajoy, va augurar que «si no es fan coses rares», Espanya creixerà de nou aquest any per sobre del 3% amb independència que triomfi o no el Brexit en el referèndum que celebrarà avui el Regne Unit.

Rajoy va mostrar el seu optimisme sobre l'evolució de l'economia espanyola en una entrevista a Onda Cero en què va recordar que la previsió oficial de creixement per a aquest any és del 2,7 per cent. En tot cas, va assenyalar que tal com va ser el primer trimestre de l'any i davant l'evolució que està tenint el segon, es pot créixer una altra vegada per sobre del 3 per cent, encara que amb la condició, en referència al que pugui succeir en les eleccions de diumenge, que no es facin «coses rares».

A més, veu factible aquest creixement encara que triomfessin en el referèndum d'avui al Regne Unit els defensors que aquest país abandoni la UE perquè la situació de l'economia espanyola permetria afrontar aquesta situació amb més fortalesa que fa uns anys.

Tampoc considera el president del Govern en funcions que el triomf del Brexit pugui impedir el seu objectiu que d'aquí a quatre anys a Espanya hi hagi vint milions de persones que tinguin un lloc de treball.

Rajoy va revelar que dimarts va mantenir «una llarga conversa» amb el president del Consell Europeu, Donald Tusk, per preparar la cimera de la Unió Europea que analitzarà la setmana que el resultat d'aquest referèndum al?Regne Unit.

El candidat del PP va explicar que aquesta cimera està prevista per a dimarts i dimecres, però va assenyalar que, en funció dels esdeveniments, podria prolongar-se fins dijous. Va assegurar que si els britànics optessin per sortir de la UE el procés seria llarg i que entre les conseqüències més directes per a Espanya hi hauria el seu efecte en el sector turístic perquè la incidència de la decisió en la lliura podria fer més cars aquests desplaçaments.