El candidat d'Units Podem, Pablo Iglesias, va destacar que si finalment el PSOE queda tercer en les eleccions del proper diumenge, el líder dels socialistes, Pedro Sánchez, haurà «perdut el partit» i mai serà president del Govern. Iglesias va insistir que «el millor per a Espanya» és un govern de coalició Units Podem-PSOE i es va mostrar convençut que junts tenen «moltes possibilitats» d'acostar-se a la majoria absoluta.

Va reiterar que el president seria el candidat que hagi obtingut més vots i va assegurar que proposaria exactament el mateix encara que la seva formació quedés tercera. «No és que Sánchez s'oblidi de ser president, és que és el més lògic en un govern de coalició», va explicar, tot afegint que «és com quan un perd un partit, no és que s'oblidi dels tres punts, és que ha perdut el partit. Això és així».

Va insistir que no es tracta de matemàtiques, sinó que «és el normal» en els governs de coalició que el president sigui el candidat del partit «més fort» i el vicepresident el del segon. En qualsevol cas, va destacar que «el que es decideix diumenge és qui guanya el partit entre el PP i Units Podem».