El líder del PP, Mariano Rajoy, va demanar que «tot el vot moderat d'Espanya es concentri en el PP», ja que, en cas contrari, «molts vots a altres forces polítiques es poden convertir en res o en un escó per a Podem». «Us demano el vot moderat per al partit de qui depèn la unitat d'Espanya, la igualtat, el projecte europeu, l'economia de mercat i la lluita contra el terrorisme», va afegir el president del Govern en funcions.

Rajoy va intervenir en un acte electoral a Zafra (Badajoz) al costat del president del PP ?extremeny, José Antonio Monago, i la número u del PP per aquesta circumscripció per al 26-J, Teresa Angulo, així com altres dirigents populars d'aquesta autonomia.

«Compte amb els que volen fer taula rasa amb el que hem construït en els últims anys», va alertar Rajoy, que va demanar el vot per al PP i així evitar «llençar per la borda tot l'esforç» realitzat pels espanyols durant aquests últims anys.

Després de destacar que el balanç del PP en aquests anys de Govern és «un gran balanç», el dirigent popular va demanar «a tota la gent moderada que no faci cas dels cants de sirena», ja que «el fàcil és prometre». «El que no és fàcil és governar sense recursos -en al·lusió als anys més difícils de la crisi- i al mateix temps mantenir els pilars de l'Estat del Benestar».

Rajoy va manifestar que «els nous adams», els que «diuen que volen derogar tot el que va fer el PP i començar de nou, estan posant en perill la consolidació de la recuperació econòmica».

Per això, va exposar que si «som capaços de construir un Govern que doni certesa, Espanya guanyarà el futur». «Si ens dediquem a dir que tot està malament, res de bo passarà», va dir.

Rajoy va tenir paraules d'agraïment per als agricultors i ramaders, així com per al sector agroalimentari, per la seva capacitat de treball i el seu important paper en matèria d'exportació. «Els que van exportar van ser els que van posar la primera pedra de la recuperació econòmica», va afegir el dirigent popular.

Per la seva banda, el líder dels «populars» de Badajoz, Francisco Javier Fragoso, va afirmar que «votar a Rajoy és votar il·lusió, ocupació i futur».