El secretari general i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, va expressar el seu optimisme davant la recta final de la campanya en assegurar que «hi ha remuntada» i que la mobilització impedirà que la coalició Podem-IU quedi com a primera força de l'esquerra . «Hi ha remuntada, sí, hi ha remuntada, perquè els votants del PSOE serem els protagonistes del canvi, deixant enrere els del sorpasso i donarem una sorpresa guanyant Rajoy el 26 de juny», va vaticinar Sánchez en destacar la mobilització que ha detectat en l'electorat socialista.

El candidat del PSOE va participar en un míting a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant amb l'alcalde de la ciutat, Gabriel Echávarri, amb motiu de les festes de les fogueres de Sant Joan. Davant «els extrems» que representen el PP i Podem, Sánchez va insistir que «el vot més inútil és donar-lo a aquell amb qui ningú vol pactar i que ha dit que no es presentarà a la investidura», en referència a Rajoy , ja que ha demostrat «absoluta incapacitat per arribar a acords amb altres partits», en al·lusió també al líder de Podem, Pablo Iglesias.

«Espanya té una solució, no hem de resignar-nos», va explicar el secretari general del PSOE, qui va incidir que és ell el que realment representa el vot útil després d'haver intentat durant els últims mesos desbloquejar la formació de govern. Segons la seva opinió, després de diumenge s'ha d'obrir una nova etapa presidida per «l'honradesa, l'exemplaritat i la decència».