La cap de llista d'En Comú Podem a Girona, Marta Sibina, ha defensat que la sanitat ha de «recuperar el caràcter universal i 100% públic». Segons la candidata, el sistema sanitari català s'ha «malmès per les polítiques liberals com les del PP». «Cal recuperar el model sanitari públic i universal, finançat amb impostos i sense prepagaments ni repagaments i que, a més, estigui sotmès al control democràtic i a la participació de la ciutadania», assenyala.

Sibina, infermera de professió, recorda que amb la seva parella, el diputat català Albano Dante Fachín, van crear la publicació Cafè amb llet per parlar sobre el sistema català de salut. Assegura que «no van trigar» a trobar-se amb situacions «d'opacitat i corrupteles». Per a Sibina, la salut és «un dret humà fonamental» que s'ha de garantir a tots els ciutadans.

La candidata d'En Comú Podem a Girona es va trobar ahir amb membres de plataformes afins a la defensa de la sanitat púbica, davant de qui va reivindicar que cal defensar que sigui un dret «universal i 100% públic». «La salut és un dret humà fonamental que ha de garantir l'Estat mitjançant les seves polítiques, l'hem de defensar amb ungles i dents canviant dràsticament el model privatitzador neoliberal del PP», va demanar. Sibina va explicar que la seva formació ha desenvolupat un programa de salut «orientat a recuperar el model sanitari públic i universal». Segons creu, aquest model s'ha de finançar amb impostos i no ha de comptar amb «prepagaments ni repagaments, sinó que ha d'estar sotmès al control democràtic i a la participació de la ciutadania».