El candidat de Podem a la Presidència, Pablo Iglesias, va assegurar que els alcaldes «del canvi» han demostrat que quan la seva formació governa no s'enfonsen les ciutats, sinó que funcionen millor, i va destacar que si ell arriba a ser president del Govern en gran mesura serà per l'exemple que ells han donat. Així ho va dir en l'acte «Ciutats que somriuen» al jardí de la Facultat de Filosofia de la Universitat Complutense, en el qual van intervenir alcaldes d'Ajuntaments com el de Madrid, Barcelona, ??Saragossa, la Corunya, Cadis i València.

Uns ajuntaments en què governa Podem en coalició amb altres formacions en els quals s'ha demostrat que «es pot estar més a prop de la gent» i «ser referència per construir un país millor». «Quan penso en què puc ser president del Govern ho faig pensant en els alcaldes i alcaldesses que han començat el canvi a Espanya; són el nostre exemple», va dir, abans d'afegir que si Podem és capaç de formar govern serà en bona mesura gràcies a ells.

Iglesias va insistir que Podem és una força de govern, i ho demostra l'«aval» d'aquests ajuntaments, que «han demostrat que poden estar més a prop de la gent i poden ser referència per construir un país millor».

Als que els qualifiquen de radicals i extremistes, Iglesias els va respondre que precisament els antisistema «són ells», perquè Podem «defensa la llei i l'ordre», i perquè les lluites socials són les que històricament han permès que es guanyin drets com la igualtat, el sufragi universal, o els drets humans, civils i socials. I, de fet, va afirmar que Podem és el partit més institucional de tots.