El president d'ERC, Oriol Junqueras, va fer ahir una crida al vot útil independentista perquè es «concentri» en la candidatura d'ERC el 26-J. «Tots els altres han tingut oportunitats de guanyar en algun moment o altre, ara es tracta que tots els vots es concentrin en la formació més decidida i preparada, amb el currículum més net», va afirmar Junqueras en l'acte de tancament de campanya dels republicans a Palamós aquest divendres a la tarda.

«No tenim cap flanc feble on els enemics de la llibertat es puguin acarnissar, volem maximitzar les fortaleses», va insistir el dirigent d'ERC en plena polèmica per la conversa entre Jorge Fernández Díaz i i el director de l´Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. Irònicament, Junqueras va suggerir que sospitava que Fernández Díaz es presentaria al míting dels republicans per «demanar el vot» directament. «No sé què més li queda per fer», va exclamar. Després que la Policia Judicial es personés ahir a la redacció del diari Público, Junqueras va lamentar que no busquin qui conspira i va suggerir a Fernández Díaz que «l'única digne que li queda per fer és fer-se detenir a ell mateix».

«Necessitem que l'independentisme guanyi, que el republicanisme guanyi, que un partit que està absolutament net guanyi», va afirmar Junqueras. «Només hi ha un partit independentista que pugui guanyar, només un partit republicà que pugui guanyar, només un que porta 85 anys sense cap cas de corrupció», va afegir. En aquest sentit, i de cara als resultats electorals del 26-J, Junqueras va animar a fer d'ERC el primer partit a Catalunya perquè «se sàpiga que el partit que està a les antípodes del PP en tots els àmbits ha guanyat» els comicis a Catalunya.

Per la seva banda, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, també va carregar contra Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso i per qui pensa «en guanyar de maneres que no són correctes». «La guerra bruta de l'Estat ha topat amb la roba neta d'ERC. No cal que busquin més, que nosaltres tenim voluntat política, amb servei a la ciutadania, així és únicament i exclusiva com saber fer política», va afirmar. «Som verges de corrupció», va indicar la cap de llista per Girona, Teresa Jordà. «Seguim forts com la flama i lliures com el vent, per la causa justa, hem vingut a vèncer i vencerem sens dubte», va afegir.