La cap de llista d'En Comú Podem al Congrés per Girona, Marta Sibina, va dir ahir que el resultat del referèndum del Brexit «obliga la UE a refundar-se reconeixent la seva profunda crisi». Sibina va afegir: «Totes aquelles que estan al costat dels partits d'ordre que no oblidin el 26-J que la crisi d'Europa és conseqüència de les seves pròpies polítiques». La candidata va manifestar que la seva formació defensa un model de democràcia en el que «la ciutadania es corresponsabilitzi de les polítiques públiques». També que «les institucions utilitzin amb normalitat mecanismes de democràcia directa i un govern obert», va afegir.

Pel que fa a les gravacions entre el ministre d'Interior i el director de l'Oficina Antifrau, Sibina va valorar: «Hem pogut veure com el PP instrumentalitza institucions públiques per interessos partidistes. Més que mai volem posar incís en la necessitat absoluta democratitzar les institucions i fer-les transparents». En aquesta línia, va recordar que la seva formació «prioritza la reforma de la llei de transparència, que va ser aprovada pel PP i CiU el 2013 perquè l'accés a la informació pública sigui un dret fonamental i universal».

«També aprovarem un codi ètic pels càrrecs públics i una llei de registre i de control de grups d'interès (lobbies)», va subratllar Sibina. «Amb aquestes mesures, entre altres, enfortirem la transparència en les relacions entre ens privats i autoritats públiques», va assegurar la candidata d'En Comú Podem, que va sentenciar: «El nostre objectiu és assolir una democràcia real i per això també apostem per reformar la llei electoral estatal. Que aquest diumenge la gent vagi a votar i tindrem la força per aconseguir acabar amb el govern del PP».