El número 3 d´Units Podem, Íñigo Errejón, ha reconegut que els resultats escrutats fins al moment "no són bons" per a la seva candidatura. "No són uns bons resultats, no són els que esperàvem i creiem que tampoc són bons per a Espanya", ha manifestat. Errejón ha comparegut amb el 70% dels vots escrutats, que marcaven 71 escons per la candidatura morada, lluny de fer el ´sorpasso´ al PSOE, que n´obtindria 89.

Amb tot, Units Podem pujaria dos diputats a la cambra baixa, però no compliria les expectatives que auguraven les enquestes durant la campanya electoral i el sondeig fet públic a les vuit del vespre. Errejón, però, ha fet una crida a la "prudència" i ha assegurat que cal "esperar als resultats definitius". "Queda nit", ha afirmat en repetides ocasions, i ha alertat que la "diferència de pocs vots pot moure escons". El secretari polític de Podem ha reconegut que si es confirmessin aquests resultats, "es demoraria el procés de canvi". "A vegades els processos no es donen de forma lineal ni a la velocitat que ens agradaria", ha destacat.

Errejón ha explicat que entomaran els resultats i en faran l´anàlisi corresponent. "Ens explicarem, donarem la cara i ens mantindrem com el vector principal de canvi polític a Espanya". Si el repartiment d´escons final situen Units Podem com a tercera força, Errejón ha explicat que tindran la "mà estesa" a la resta de formacions.