P

rohibida per llei la caça del vot durant el dia anterior a les Eleccions Generals els candidats gironins van centrar-se ahir en la família. Sense distincions. Absolutament tots van fer el mateix: dedicar temps a pares, fills, parelles i animals de companyia. Quinze dies de campanya voltant el territori amunt i avall els havien deixat poc temps per fer-ho abans. La conciliació no és fàcil si cada dia hi ha mítings, entrevistes, reunions, visites i programació de la jornada següent en un clima d'exposició pública constant per captar electors.

La veda electoral afavoreix la família. Això o als polítics se'ls acuden les mateixes coses perquè conservadors, socialdemòcrates, independentistes, sobiranistes, constitucionalistes, confluents... van tenir el seu dinar familiar. Alguns amb passeig previ i d'altres amb sopar posterior. No obstant això, dels caps de llista dels sis partits que concorren a les eleccions només la candidata d'En Comú Podem (ECP), Marta Sibina, va cuinar-se el dinar perquè assegura que és una activitat que la relaxa. Va aprofitar també per "pentinar els meus gats!", uns animalons que adora i li transmeten "serenor i saviesa" en dies tan senyalats com la jornada de reflexió electoral.

La candidata del PPC, Concepció Veray, va anar de bon matí al Mercat del Lleó de Girona amb la seva germana, el seu nebot i la seva mare a comprar els ingredients pel dinar familiar que tenia compromés per al dissabte de reflexió.

Vivint en un poble de costa com és Blanes, la cap de llista de C's, Margarita Santo, va aprofitar per donar una volta amb els seus pares pel passeig que mena a sa Palomera durant el matí per destinar la resta del dia al dinar familiar i a estar-se amb els seus amics, que també viuen a la vila.

El sol convidava a estar-se a la platja i això és el que va fer la candidata d'ERC, Teresa Jordà, per relaxar-se, durant la jornada, a Palamós. Aprofitant que els republicans van tancar la campanya en aquesta vila marinera que està de festa major, la republicana ja s'hi va quedar i el matí de dissabte el va dedicar a estirar-se a la platja i dinar amb els amics i companys de la formació. Encara que a mitja tarda se'n va anar a Ripoll per tancar el dia amb un sopar en família "carregant piles amb il·lusió i optimisme" amb vista als resultats electorals que s'han pronosticat per a la formació.

La Festa Major de Palamós també va actuar de pol d'atracció per al candidat socialista, Marc Lamuà, que va passar-se tot el dia a la població on viu la seva mare. La treva que ofereix la jornada de reflexió li va permetre passejar amb els seus fills vora el mar, gaudir de les activitats programades per la Festa Major i portar els nens a les atraccions de fireta. El dinar familiar tampoc va faltar a casa la mare del candidat.

Pel que fa al cap de llista per CDC, Jordi Xuclà, dissabte també va ser dia de família, amics i tertúlia perqué el polític va passar el matí en companyia dels seus afins que després de la sobretaula va trobar-se amb uns amics per fer una tertúlia que es va allargar fins al vespre.