El cap de llista de C's per Barcelona a les eleccions del 26-J, Juan Carlos Girauta, va atribuir el descens registrat en vots i escons pel seu partit a la "campanya de la por i d'aniquilació política" llançada pel PP.

En roda de premsa Girauta va valorar així els resultats del seu partit, que ha perdut vuit escons al conjunt d'Espanya, mentre que a Catalunya manté els seus cinc diputats, si bé perd més de 100.000 vots respecte al 20D, i se situa com a última força en aquesta comunitat, per darrere del PPC, que l'avantatja. El candidat va argumentar que "Rajoy va utilitzar tota la potència de foc del seu govern per acabar amb nosaltres políticament, tenint en compte que no es jugava amb nosaltres ni un sol escó en cap província. Ell sabrà per què ho ha fet, nosaltres també sabrem què hem de fer", va assegurar. Girauta es va mostrar satisfet amb els resultats i convençut que l'espai de centre polític ha quedat consolidat al conjunt de l'Estat. A més, va reivindicar el paper "decisiu" del seu partit en la conformació d'un nou govern malgrat la "polarització" i la llei d'Hondt, que creu que els ha perjudicat.

En aquest sentit, Girauta va recalcar que Ciutadans es consolida a l'espai de centre amb els una mica més de tres milions de vots obtinguts al conjunt d'Espanya, de manera que es converteix en un "espai fèrtil per al futur".

Girauta, va arribar a un quart de vuit del vespre a l'hotel de la plaça Espanya de Barcelona des d'on la cúpula del partit a Catalunya va seguir la nit electoral. El candidat es va reunir amb el comitè electoral, integrat per altres membres de la llista, el portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, diputats i l'equip de comunicació.

La d'ahir va ser la segona nit que Juan Carlos Girauta va viure com a cap de llista de Ciutadans a unes eleccions espanyoles. Va votar a quarts de dotze del migdia al seu centre de votació al districte de Sarrià-Sant Gervasi.