El candidat gironí del PSC al Congrés dels Diputats, Marc Lamuà, ha hagut d'afrontar en les eleccions generals del 20 de desembre i en les d'ahir una situació complicada per als socialistes, per aquest motiu es mostrava satisfet amb haver conservat el representant a Madrid que van obtenir fa sis mesos. "Estem contents d'haver matingut el percentatge de vots en un escenari difícil per al PSC", va manifestar, cosa que li ha permès obtenir aquest diputat.

El percentatge de vot que va obtenir el PSC a les generals del desembre a les comarques gironines era del 12,66%, mentre que ahir va obtenir un 12,53%. La formació socialista va perdre 3.693 suports (ahir en va obtenir 38.403 enfront dels 42.096 del desembre), però la patacada no va ser ni de bon tros la del desembre, quan va tenir 23.700 vots menys que a les eleccions del 2011. Així doncs, mantenir el diputat ho donen per bo.

Lamuà va centrar la resta del seu discurs en l'àmbit estatal. Va destacar que el PSC-PSOE "segueix sent la principal força d'esquerres i l'única alternativa al PP". Sobre les previsions fallides que els socialistes serien superats per Units Podem, Lamuà va subratllar que "en política s'ha de ser prudent" i, seguint amb el partit liderat per Pablo Iglesias, el socialista gironí va manifestar que "és lamentable que hi hagi forces que hagin permès a Mariano Rajoy aquestes eleccions i que, ara, tingui una oportunitat d'or" per formar govern.

Marc Lamuà va afegir l'agraïment a les persones que els han donat suport.