«Sou absolutament màgics. En sis mesos hem tornat a guanyar les eleccions a Catalunya» amb aquestes paraules Xavier Domènech va iniciar el seu discurs ahir al vespre davant de les 500 persones que es van agrupar a l´espai de l´Estació del Nord de Barcelona, després de que les urnes atorguessin per segona vegada la victòria a Catalunya a la formació d´En Comú Podem.

Domènech va assegurar que la victòria consolida el grup com «una alternativa a CDC» i també a les seves polítiques «que financen escoles de l'Opus mentre es retalla en educació i que neguen el repartiment equitatiu dels costos de la crisi». «Portem massa temps així» va afegir, demanant també a les esquerres catalanes que es continui treballant per teixir complicitats.

El cap de llista de la formació es va mostrar satisfet de la victòria del seu partit, malgrat va assegurar que va ser una campanya «duríssima» amb tot tipus d´atacs «que hem arribat a rebre d'aquells que confonen partit, poder i país i que sacrifiquen el país pel partit i pel poder». Doménech va continuar explicant «hem rebut atacs de tot arreu i alguns han confós l'adversari i s'han pensat que érem nosaltres i no el PP» en clara al·lusió als grups de CDC i ERC.

Xavier Domènech també va afegir que malgrat els bons resulotats a nivell català, on van incrementar els percentatges a Girona, Lleida i Tarragona, els resultats a nivell d´estat no han estat els esperats i que cal continuar «solidificant» el projecte. Les paraules de Domènech van ser rebudes amb grans aplaudiments a ritme de consignes de «Sí se puede» per part dels assistents.

L´alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va donar la seva opinió després de saber els resultats. «Estem contents i orgullosos d'haver guanyat a Catalunya, només amb la força de la gent, però no estem exultants, no som autocomplaents, perquè les confluències per les que hem apostat no han guanyat el PP a l'Estat» va lamentar la batlle barcelonina.

També va afegir que la victòria, malgrat ser agredolça, representava un pas endavant per fer fora progressivament el govern del PP. «Precisament, perquè som tan conscients del que està en joc, mai no llançarem la tovallola, ens mereixem fer fora el PP, i Catalunya es deixarà l'ànima per fer fora el PP» va sentenciar Colau. També ella va ser rebuda amb gran fervor per part dels seus seguidors.