Natural de Llagostera, aquest jove dissenyador industrial, actualment integrat en l'equip del Departament de Cultura que dirigeix Santi Vila, formava part per primera vegada de la llista convergent i ha sortit elegit diputat.

D'això seu, se'n diu arribar i moldre?

De fet ja anava en un lloc de risc, el número 2, per tant era bastant factible que sortís. M'ho van oferir tot just fa un mes, perquè CDC volia un perfil d'algú en la línia del partit però més jove, que expliqués les coses d'una altra manera. Suposo que com a complement del cap de llista. Podia passar, que sortís. I ha passat.

Ja sap quina serà la seva funció al Congrés?

Com li deia fa tot just un mes que em van oferir ser a la llista i la meitat d'aquest temps ha sigut de campanya. Per tant no he tingut temps de plantejar-me res. Em fa gràcia anar a Madrid, s'hi fa una política diferent de la catalana, tant en la forma com en els continguts. Hem tingut ja una reunió, però ha sigut bàsicament per a valorar els resultats electorals.

Doncs vinga: com valora els resultats globals obtinguts pel seu partit?

Mantenir-se no era fàcil, però reconec que no són uns resultats excel·lents. Haver tret algun diputat més, i arribar per exemple als 10, hauria sigut l'ideal. Em reca, a més, que per primera vegada no hàgim quedat primera força a la demarcació de Girona. Havíem fet una molt bona feina, presentàvem una llista equilibrada, el president és gironí...

I doncs? A què atribueix que ERC els hagi avançat?

Segurament hi ha moltes causes que ho expliquen. Potser la marca CDC no està passant pel seu millor moment, i això fa que el nostre electoral estigui sotmès a molta pressió. També que ERC es troba actualment en un moment més dolç que nosaltres, això no se'ls pot negar. Però bé, les coses són així i ens hem hagut de defensar amb el que tenim.

Què li han semblat els resultats del Partit Popular?

Haig de confessar que m'han sorprès. No m'ho esperava després de tot el que hem viscut.

El veig dolgut.

És que jo valoro molt les formes, i no m'hauria agradat gens que algú dels meus actués contra un altre que pensa diferent de la forma com ho ha fet el ministre Fernández Díaz. Si fos algú del meu partit, el criticaria, així que amb més motiu m'enutja que algú tingui aquest comportament contra nosaltres.. Sap greu que un ministre faci política vergonyosa, l'actuació de Fernández Díaz és franquisme allargat en el temps.

Té solució aquest país?

Estic segur, perquè en conec, que dins del PP hi ha demòcrates, dins d'aquest partit no tothom avala comportaments com el de Fernández Díaz.

Creu que el PP i les seves polítiques faran créixer l'independentisme els mesos vinents?

Quan ha governat el PSOE també ens ha acabat sorprenent, no deixa de ser el mateix que el PP però disfressat d'una altra cosa. El PSOE ve ser una versió suau, però no crec que als catalans ens vagi gaire diferent quan governen uns que quan ho fan els altres. Potser dir que són iguals és ser injust amb el PSOE, però són semblants.

Però ara hi haurà el PP, Fernández Díaz... Vitamines pel procés?

La gent que és contrària al PP i favorable al procés ja la teníem. Ara el que hem d'intentar és anar a buscar una cosa més consolidada i diversa. Es tracta sobretot d'ampliar la base amb gent que no votava o que votava altres opcions.