Les eleccions espanyoles van despertar l'interès de la majoria de diaris europeus. La sensació de similitud respecte a les darreres eleccions del 20 de desembre va traspassar fronteres i es va plasmar també en la majoria de les capçaleres europees.

Un exemple és el diari belga Le Soir, que parla d'una dreta «reforçada» i la baixada de Podem a la tercera posició «malgrat les primeres enquestes». L'italià La Repubblica també menciona la fallida del grup de Pablo Iglesias, i remarca «la dificultat de Rajoy per poder formar govern amb coalicions com PSOE o Ciutadans».

Els anglosaxons, com és el cas del The Guardian, parlen de «déjà vu polític» després de «sis mesos sense tenir cap tipus de govern ni acord». El mateix rotatiu també parla del pla fallit de les esquerres, «que no van aconseguir l'impuls necessari». The Times també aposta per un tractament semblant, afegint que «si no s'arriba a un acord aquesta vegada, es podrien afrontar unes terceres eleccions». Per altra banda, el Finantial Times descriu el partit de Rajoy com un «grup amb una forta posició per poder governar».