El líder del PP, Mariano Rajoy, va celebrar la victòria del seu partit a les eleccions generals i després de destacar que els populars han aconseguit el suport majoritari dels votants va destacar que "aquest partit es mereix un respecte" i va reclamar "el dret a governar". "Espanya té un instrument important que mai fallarà a Espanya i als espanyols, és el Partit Popular", va proclamar.

"Hem guanyat les eleccions perquè hem tingut fe en la victòria i l'hem perseguit", va dir a més Rajoy als simpatitzants i militants del carrer Gènova, tot afegint que "a partir d'ara el PP començarà a parlar amb tothom" amb "l'únic horitzó de defensar Espanya i el 100% dels espanyols". Segons va assegurar, "l'equip directiu" del PP "estarà a l'alçada de les circumstàncies".

Rajoy va assegurar que el d'ahir era "el discurs més dur de la seva vida" i es va dirigir al PP per recordar que porta militant al partit tota la seva vida. Va admetre que aquesta ha estat una etapa "molt difícil" i va atribuir la victòria a les "ganes, coratge i determinació" de la seva formació. El PP, va dir, ha guanyat les eleccions perquè ha tingut "fe en la victòria". "Ha estat dur, difícil, i complicat, però hem donat la batalla per Espanya i sense posar-nos a les ordres de ningú, només en la defensa dels interessos generals dels espanyols", va dir. També va asseverar que la seva formació "mereix un respecte" i va fer bandera de l'espanyolitat del PP: "En aquest partit som espanyols, i a molta honra". Un cop obtinguda la victòria, Rajoy va assegurar que Espanya té en el PP "un instrument molt important que mai fallarà", i que "per sort" a Espanya "han guanyat els demòcrates, la llibertat i els drets de la gent".

Diversos centenars de persones van celebrar al carrer Génova el triomf del PP en les eleccions generals amb banderes del partit i d'Espanya, gaudint d'una festa amenitzada per música disco a tot volum. Les portes de la seu estatal del PP es va anar omplint amb el pas de les hores principalment de joves, que van esperar pacientment la sortida al balcó del líder del partit per valorar els resultats que li han estat més favorables en aquestes eleccions que al desembre, i quan Rajoy va comparèixer van desfermar la seva eufòria amb cants de "jo soc espanyol" i crits de "sí es pot".

Banderes d'Espanya i polseres amb idèntica ensenya es barrejaven amb altres del PP i gorres repartides per membres del partit entre els simpatitzants i militants populars que van celebrar la victòria electoral, alguns corejant la frase "es nota, se sent, Mariano president" o "a per ells, oé". El carrer Génova havia estat tallat al trànsit des de les deu de la nit.

El president de la Xunta i líder del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, va assegurar que amb el resultat electoral Espanya "ha de quedar definitivament desbloquejada" i els dirigents polítics han de construir un govern "amb responsabilitat i estabilitat" amb Mariano Rajoy al capdavant. Núñez Feijóo es va mostrar satisfet amb el resultat, tant en el conjunt d'Espanya com a Galícia, fins al punt que va declarar: "Missió complerta".

Va assegurar que Galícia durant aquests sis mesos de bloqueig, segons els va definir, ha seguit treballant "aliena" a aquesta situació, treballant "amb estabilitat, responsabilitat i esperança", fet pel qual es va compromtre a "no defraudar la confiança" dipositada en el PP, que va agrair.

Crítiques a Susana Díaz

Per part seva, el president del Partit Popular andalús, Juan Manuel Moreno, va assegurar després de vèncer el PSOE a les eleccions a aquesta comunitat autònoma que "espero que els resultats serveixin a la presidenta Susana Díaz per ser més humil i entendre que Andalusia no és seva ni de Juan Manuel Moreno, sinó dels andalusos; la supèrbia és sempre molt mala consellera".