De totes les formacions que van concórrer ahir a les Eleccions Generals només els populars i els republicans han aconseguit pujar en nombre de vots a les principals ciutats de la província malgrat que la participació electoral ha disminuït. A Girona, ERC va passar de 10.229 vots a 10.415 i el PP, de 4.000 a 4.281, la resta de formacions van perdre electors: CDC -1.194, C's -1.183, PSC-PSOE -287 i ECP-272. Situació similar va produir-se a Figueres, on ERC va obtenir 202 nous sufragis i el PP, 197més. A la capital altempordanesa també són C's i CDC els que acumulen la major pèrdua de suport. El partit taronja va patir una fuga de 634 vots i els nacionalistes, de 398.

Que els republicans no havien tocat sostre electoral ho va demostrar Salt, on van col·locar-se en primera posició desbancant ECP, que el desembre va ser el partit més votat.

Pel que fa a la pujada de vots dels populars resulta una fita rellevant tenint en compte que el desembre havien perdut la meitat de l'electorat. Es dóna la particularitat que en la majoria de poblacions en què ERC ha desbancat CDC, els populars han fet el mateix amb C's, que a gairebé totes les poblacions ha quedat en última posició. La recuperació del PP es veu clarament en localitats com Roses o Vilamalla, on es va convertir en la força més votada quan només sis mesos abans ho havia sigut C's. El cas de Roses és paradigmàtic, perquè els populars havien quedat cinquena força.