El cap de llista de Convergència per Girona, Jordi Xuclà, va fer un balanç sobre les dues cares dels resultats. Per una banda, va treure pit pel fet que la formació nacionalista té en Girona un dels seus puntals. Però també va admetre que el vot últil i que no havien sabut "mobilitzar" el 100 % de la gent que podrien haver mobilitzat els havia restat vots i els havia traslladat en segon lloc a la demarcació gironina.

Xuclà va aparèixer envoltat de simpatitzants i militants, entre els quals el conseller Santi Vila, el delegat del govern, Eudald Casadesús, el president de la Diputació, Pere Vila, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, així com del seu número dos, Sergi Miquel, que serà el diputat català més jove al Congrés, i el senador Joan Bagué.

Xuclà va iniciar la intervenció pràcticament qüestionant que s'hagin de gastar diners públics per enquestes com les de TV3, que augurava que CDC perdia un diputat al Congrés per Girona i tres a tot Catalunya. "No és casualitat que les coses hagin anat tant bé a nivell comparatiu amb tot Catalunya", va indicar, per lloar la tasca dels simpatitzants i militants.

A continuació va remarcar que la força més votada a Catalunya, En Comú Podem, a Girona havia quedat tercera i aquí va parlar del "fet diferencial gironí" ja que les forces sobiranistes són "centrals" aquí. Sobre aquest punt va remarcar que les comarques ginonines aporten tres dels deu representants de Convergència al Congrés i al Senat. També va felicitar Esquerra de qui va apuntar que "ens intercanviem lleugerament els resltats", malgrat que CDC havia guanyat per 5.000 vots en els anteriros comicis i ara s'ha quedat a més de 9.000 paperetes.

Finalment, va passar a la part menys positiva, o sigui al fet que la formació hagi perdut uns 13.000 vots respecte a les eleccions de l'any passat. Va imputar-ho sobretot a dos factors. Per una banda, va admetre que "sis mesos després no hem estat capaços de mobilizar el 100 per cent de la gent que voliem mobilitzar" i ho va atribuir adiferents imputs, fins i tot, que la votació hagués caigut en un pont llarg. L'altre factor que va posar sobre la taula va ser el "vot útil". Al parer de Jordi Xuclà, molts votants han decidit emetre el seu sufragi per frenar un partit en concret o per reforçar-ne un. No obstant això, va recordar que han revalidat els resultats, pel que fa a representants, aconseguits des de l'any 2004. El cap de llista de CDC, que ha fet 5.700 quilòmetres durant la campanya, va acabar recordantque amb un "PP reforçat" l'única opció és "un país lliure i sobirà".