La retirada de Narcís Casassa (PSC) converteix les eleccions municipals de Sant Julià de Ramis en una incògnita fins i tot per als mateixos aspirants a l'alcaldia. Malgrat que Casassa plega, la llista que vol donar continuïtat al projecte és la dels Independents per Sant Julià de Ramis i Medinyà - Candidatura de Progrés (CP), que lidera Joaquim Mazo, que ha estat regidor del govern en els darrers vuit anys. A davant com a principal adversari trobarà CiU, que per tercera vegada presenta Patrici Oliveras. Oliveras ha estat protagonista durant aquest mandat, en liderar l'oposició i a la vegada col·laborar amb el govern per aconseguir la independència de Medinyà.

El consistori també ha tingut representació de Medinyà 1972. També opta a tenir representació el PP. Els dos caps de llista repeteixen per aconseguir cadira consistorial en el proper mandat.

A la cursa electoral se suma ERC, malgrat que una part dels seus integrants ja formaven part de la UDM, que ha acabat desapareixent.

El principal repte del mandat serà com afrontar la segregació de Medinyà i la creació del nou consistori. Tots els partits donen per fet que la primera part dels pròxims quatre anys estaran centrats en aquest projecte que permetrà que el nucli torni a ser poble.

La consecució d'un solar per a l'escola de Sant Julià de Ramis, la construcció d'una escola bressol a Medinyà, l'impuls al polígon terciari, l'entrada en funcionament de la depuradora de Medinyà -que està acabada, però sense fons de l'ACA-, el desenvolupament del projecte urbanístic sobre la plataforma de l'AP-7 són algunes de les qüestions a treballar pel nou consistori el proper mandat.