Nou candidatures concorren a les eleccions municipals de Sant Feliu de Guíxols, en què un acord entre almenys dos partits serà indispensable per formar un govern estable, com ha passat aquest mandat entre CiU i el PSC. La problemàtica, en tot cas, ha estat a dins de les files socialistes, on tres dels cinc regidors acabaran el mandat com a no adscrits, però sense sortir del grup municipal. Precisament, un d'aquests és Pere Albó, que lidera la coalició d'Avancem-MES.

Les escissions del PSC i els darrers resultats apunten que l'alcaldia se la disputaran el batlle Joan Alfons Albó (CiU) i el cap de l'oposició Carles Motas (Tots per Sant Feliu). A partir d'aquí, els pactes determinaran qui ocuparà el càrrec. En tot cas, un pacte que inclogui Motas i algun dels dos Albó és inconcebible: cap dels tres se'l planteja. Si fructifiqués en algun cas, la sospita o acusació de buscar una cadira i un sou pesaria sobre ells després de quatre anys de retrets d'un costat cap a l'altre (si bé el 2011 també costava de veure un pacte entre els dos Albó).

Davant d'aquest escenari entre Albó, el convergent, i Motas, determinarà el resultat de les altres formacions, en què no seria complicat veure un govern de més de dos partits. Amb l'excepció de Pere Albó, que només pactaria amb CiU, la resta semblen lliures de qualsevol condicionant previ. Així, doncs, PSC, Esquerra, la CUP, Guíxols des del carrer (que ve a prendre el relleu d'ICV-EUiA) i el PP tindran la clau de govern ja que, aparentment, tots tenen possibilitats d'entrar a l'Ajuntament, si bé està per veure quin d'aquests pot aconseguir més regidors. La incògnita és Tots Units Ganxons, partit independent com va ser l'Amics de Pere Luque el 2007.