La candidatura Rosincs-Entesa de Roses ha demanat a quatre dels cinc primers membres de la llista per a les eleccions municipals 2015 a Roses que dimiteixin per saltar-se "el codi ètic" de la formació i prendre decisions fora de l'assamblea. Entre ells, hi ha l'alcaldable i exregidora del PSC, Paqui Guijarro; el número 2, David Terrones; el tres, José Gómez; la número 5, Mercè Fàbrega i la responsable de comunicació (que també havia ocupat el número 14 a la llista socialista al 2011), Wassima Saadoun.

La intenció era que els quatre signessin ahir a la nit en assamblea la seva renúncia a assumir el càrrec en el cas que sortissin escollits després de les eleccions del 24 de maig. Membres de la formació diuen que, si no dimiteixen, la candidatura en bloc renunciarà a presentar-se. Ahir tant Guijarro com Terrones van declinar fer declaracions al respecte. El segon només va confirmar que tenien previst fer efectiva la renuncia en les properes hores.

Rosincs és una llista nova sorgida per aquests comicis, que el municipi afronta amb fins a nou candidatures. La conformen persones diverses (entre les quals hi ha membres d'ICV) sota el paraigües d'Entesa i amb l'exregidora socialista, Paqui Guijarro, com a cap de llista. O la conformaven, almenys, fins ahir. Una assemblea celebrada aquest cap de setmana els hauria convocat per exposar-los que la resta d'integrants sabien que "liderats per Guijarro, Terrones, Gómez, Fàbrega i Saadoun es reunien a part i havien pres algunes decisions que no eren democràtiques". Membres de Rosincs asseguren que la formació és assambleària i que tenen "proves" que aquests integrants s'haurien saltat deliberadament el "codi ètic". "Els vam reunir i ho van reconèixer. Els vam convidar a dimitir i van dir verbalment que acceptaven la decisió", expliquen. Malgrat això, la renúncia estava previst que es fés efectiva ahir a la nit, tot i que al tancament d'aquesta edició no se sabia si ho havien oficialitzat o no. Segons expliquen des de Rosincs, a la pràctica no es podrien canviar llistes però la intenció és que si sortissin escollits després dels comicis, hi renunciessin. No està clar, però, que la Junta Electoral permeti aquesta situació.

Sigui com sigui, tal com està conformada la llista, la primera que quedaria per assumir la candidatura seria Silvia Jurado, la número quatre i qui ahir signava el comunicat que es va fer arribar als mitjans de comunicació.

En tot cas, representants de la llista han afirmat que si els implicats en el cas no dimiteixen, "renunciarem a la candidatura". "No volem que es presentin perquè han traït els principis de la formació. Creiem que així estem donant una lliçó de transparència. Ells haurien hagut de donar exemple i no ho han fet", insisteixen.

Per la seva banda, Guijarro ha dit que de moment no farà declaracions i Terrones s'ha limitat a admetre que estava previst que en les properes hores fessin efectiva la seva dimissió.

La formació es va presentar assegurant que es tractava d'una candidatura ciutadana nascuda de "l'emergent necessitat de canvi al municipi". Els dos objectius principals passaven per "l'acció social i la viabilitat econòmica". També defensen la transparència, la participació ciutadana o la potenciació turística i cultural del municipi.